Pilav met pecannoten en pruimen

Pilav met pecannoten en pruimen

Pilav met pecannoten en pruimen, een waanzinnige pilav, snel gemaakt. De pecannoten geven dit rijstgerecht een extra bite. Een super lekker rijst recept met groenten en noten.

Pilav rijst komt van oorsprong uit het Midden-Oosten. Talloze variaties zijn er van pilav, pruimen of rozijnen komen altijd wel in dit heerlijke rijstrecept terug. Pruimen zijn lekker en gezond, ze zitten vol antioxidanten en vitamine c. Heerlijk toch!

Dit heb je nodig

  • 125 gr wilde rijst
  • olijfolie
  • 1 rode ui
  • 100 gr spek
  • 3 tenen knoflook
  • 400 gr borlottibonen, blik
  • 6 gedroogde pruimen
  • 150 ml bouillon
  • 1 el grove mosterd
  • 200 gr sperziebonen
  • 60 gr babyspinazie
  • 50 gr geroosterde pecannoten

Zo maak je pilav met pecannoten en pruimen

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Schil en snij de ui in ringen.
  3. Schil en pers de knoflook.
  4. Snij de spek in blokjes.
  5. Verhit een scheut olijfolie in een pan met dikke bodem en bak de ui en pancetta samen met de knoflook.
  6. Snij de pruimen klein en spoel de bonen af in een vergiet.
  7. Roer de rijst, borlottibonen en pruimen door het spek ui knoflook mengsel.
  8. Schenk de bouillon erbij samen met de mosterd en laat op laag vuur inkoken.
  9. Dop de sperziebonen en kook kort, giet af en voeg ze toe aan de rijst.
  10. Hak de pecannoten, roer de spinazie in kleine hoeveelheden door de rijst.
  11. Verdeel in kommen en top af met de pecannoten. Geniet!
Pilav met pecannoten en pruimen
Cashew Cashew

In onze winkels schep je alle producten voor €2,25 per 100 gram

Roy

Bob's Favourite

Djakarta Mix

Bestel

Roy's Favourite

Studentenhaver

Bestel
Cashew Cashew

Je vindt ons op prominente locaties in meerdere grote winkelcentra

Bob