Ontbijt met zoete aardappel en crispy granola

Ontbijt met zoete aardappel en crispy granola Ontbijt met zoete aardappel en crispy granola maak je zó! Met yoghurt banaan en notenpasta.

Zoete aardappelen zijn er echt niet alleen voor een hartige lunch of avondmaal. Ze passen perfect bij 't ontbijt. Eet ze met andere zoete smaken zoals banaan en pindakaas en iets krokants voor de bite. Crispy granola en gehakte ongebrande noten zijn favoriet!

Deze zoete, voedzame, zoete aardappel is het perfecte lazy weekendontbijt en super gezond. boordevol vitamine B6 fosfor, ijzer, koper, selenium, zink, jodium, en vitamine E. Goed te weten toch!

Dit heb je nodig voor het ontbijt met zoete aardappel

  • 1 zoete aardappel
  • 1 banaan
  • handje pinda's
  • snuf kaneel
  • handje verse huisgemaakt granola
  • 3 el kwark

Zo maak je een zoet aardappel ontbijt

  1. Verwarm je oven voor op 200 graden.
  2. Prik met een vork gaatjes in de zoete aardappel en leg ingepakt in een stuk folie in de oven zo'n half uur.
  3. Maal de pinda's fijn tot notenpasta.
  4. Pak de aardappel uit en maak met een lepel een beetje ruimte voor de vulling.
  5. Schep de kwark als eerst en volg met plakjes banaan, kaneel, notenpasta en top af met een verse granola.

Varieer ook eens met noten, kokossnippers, zaden en gehakte pure chocolade, enjoy!

De foto's en het recept is verzorgd door Simpele Recepten.

Ontbijt met zoete aardappel en crispy granola recept
Cashew Cashew

Onze snacks zijn niet alleen origineel maar ook verantwoord lekker!

Roy

Bob's Favourite

Djakarta Mix

Bestel

Roy's Favourite

Studentenhaver

Bestel
Cashew Cashew

Onze noten zijn vers en handgebrand. En dat proef je.

Bob